neděle 19. března 2017

Americké lívance

Jsou rychle hotové a strašně vděčné.  Zvlášť, když si děcka přivedou návštěvu a vy máte doma tak maximálně obal od čokolády Milka, kterou jste jim potají snědli včera večer u televize...No prostě musíte zahájit rychlou akci. Těsto je raz dva, smažení taky a pak - poskládáte je na sebe, potřete třeba marmeládou, nebo proložíte ovocem s mascarpone, kysanou smetanou a medem, polijete javorovým sirupem, uděláte si je na slano, no prostě jak se vám chce. Myslím že se u nás na chvíli vykašlem na palačinky a poletí místo nich tito krasavci, ze kterých se dají stavět věžičky plněné vším možným. Není k tomu co  víc dodat. Víkendová pohodová snídaně nebo pohodová večeře či svačina. Recept je z časopisu Apetit.

170 g hladké mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžíce krupicového cukru, 2 velká vejce, 350 ml mléka, 2 lžíce másla

Mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl smícháme v míse. Vajíčka rozšleháme s mlékem. Přidáme do mouky a  metlou vymícháme v hustší těsto. Na konci přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla (vychladlého). Těsto necháme 10 minut odpočinout. Pak na pánvi kterou vytíráme máslem smažíme malé lívanečky. Musíme na ně dávat pozor, smaží se rychle.


3 komentáře:

  1. Jůů, bomba! Smažit čalapinky mě neba, takže určitě brzy zkusím tyhle krásné lívanečky. Na sladkou večeři pro děti jsou jako stvořené :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, jde to mnohem líp! a navíc - těsto vydrží v lednici do rána! Takže člověk může dělat luxusní snídani

      Vymazat
  2. Opravdu tam patří lžíce prdopeče? Nemá to být lžička?

    OdpovědětVymazat